torsdag 31 juli 2014

Bidragen till uppdrag 5: ovärdig och förkrossad

God morgon!

Det verkar som om det antingen är semester eller misströstan av veckans temat, men som vanligt kul att se de bidrag som inkommit. Snyggt jobbat! Här kommer veckans bidrag.

Hannes: Balladen om den kaxiga myran


Monia


Therése: Sjunger på sista versen


Madeleine: Den ovärdiga behandlingen av sommarens nyheter

5 kommentarer:

  1. Den svåraste hittills. Orden är för mig så starka så att alla genomförbara tolkningar bara blev banala (möjligtvis inte min våldtäktade docka men den blev å andra sidan för makaber...). Därför bortser jag från tolkningarna och väljer att se till bilderna.

    Hannes: Måset säga att detta var den smartaste tolknigen jag sett hittills, Myran hamnar i perfekt position framför kameran, vilket gör att elementen myran och ölburken kommunicerar bra. Det kan inte ha varit lätt att få myran dit.

    Monia: En svårtolkad bild...Det gillar jag för det blir en häftig effekt av gallret som täcker bilden och vattnet (?) som stänker mot det. Det svartvita tror jag förstärker just mönstren i bilden vilket är det som också gör bilden för mig. Det första jag såg i bakgrunden var faktiskt kors tills Hannes sa att han tyckte det såg ut som bostadshus, då såg jag det. Möjligtvis lite hårt redigerad i det svartvita, men det ska helt klart vara starka kontraster.

    Therése: Inte visste jag att vackra mer eller mindre förfallna hus kunde passa in på så många olika teman. Var hittar du dem alla? Gillar att inte hela huset är fångad i bilden utan att man får gissa sig till skicket på den andra halvan. Färgerna blir lite konstiga, undrar om det kan bero på att kameran inte klarar av det starka ljuset?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Madeleine! Tack för din kommentar. :) Jag har hittat dessa hus i närheten av platsen där jag växte upp. Ja, jag har (tyvärr) ännu inte lyckats införskaffa en riktig kamera så mobilkameran har fått stå till tjänst tills vidare...

      Radera
    2. Jag tycker du har bevisat att mobilkameran räcker väldigt långt!

      Radera
  2. Hannes: Vilken mäktig bild med myran som kaxar upp sig mot den stora, lömska ölburken. Perfekt tolkning till temat.

    Monia: Jag tyckte att det var ett bra drag att ha bilden i svartvit för effekten med vattnet mot stängslet/staketet blev ännu starkare än vad jag tror hade varit fallet i färg.

    Madeleine: Vilken bra idé med tidningen ovärdigt behandlad, krossad under snabba fötter. Ja, det är nog många nyheter som har förbisetts under den här sommaren.

    SvaraRadera
  3. Monia:
    Dramatisk och spännande bild. Tycker om skärpedjupet som lagom släpper igenom det grafiska rutmönstret, vilket ytterligare framhävs av att bilden är i svartvitt, eftersom det städar upp bakgrunden.

    Therése:
    Är det huset som är förkrossat eller du som känner dig förkrossad när du ser det? Fin komposition. En härligt varm sommarbild. Komponera elementen i bilden kan man ju göra oavsett kamera, däremot är det ju svårt att bestämma över brännvidd, exponering och skärpedjup m.m. när kameran väljer det själv, därmed svårare att få bilden såsom ens bildidé.

    Madeleine:
    Det är passande att inte allt i bilden är skarpt, rörelseoskärpan på foten och att du låter rubrikerna i tidningen antydas. Tycker det är passande på temat med ett uns ironi.

    SvaraRadera